Chiakex med spirulina och wakame

Goda, sunda kex med spännande smak som passar både som snacks, med pålägg, till dippa och som tillbehör till de flesta maträtter.

Chiakex med Spirulina och WakameIngredienser:
2 dl grovhackad grönkål
3,5 dl chiafrön
2 grovt krossade wakameblad
6 dl vatten
2 tsk Supernature Spirulina
1 msk extra virgin kokos- och olivolja
1 tsk kokossocker
1 tsk brun miso
2 nypor spiskummin
1 msk färskpressad saft av ekologisk citron
1 msk tamari

Gör så här: Blanda chiafröna med de krossade wakamebladen och vatten. Rör om ordentligt så att allt fördelas jämnt. Tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av med Supernature himalayasalt och peppar efter tycke och smak.

Bred ut massan jämnt i ett tjockt lager på ett smörgåspapper. Massan ska knappt täcka bakplåten.

Torkas i 50 °C i max en timme. Sänk sedan temperaturen till 42 °C med ugnsluckan på glänt. Efter några timmar är plattan forfarande mjuk och du kan nu skära den i mindre bitar med exempelvis en pizzaskärare. Skär inte ända ner till papperet. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt kexen torka i ca 40 °C i ytterligare max 24 timmar. Titta till dem då och då. Ta ut kexen när de fått den konsistens som du föredrar.

Hållbarheten blir längre ju torrare de är. Förvara kexen i kylskåpet om du vill att de ska vara mjuka inuti.