Morots- och kikärtsbröd

Ett enkelt, glutenfritt och proteinrikt bröd gjord på kikärtsmjöl.

Morots-o kikärtsbrödIngredienser:
1 stor morot (riven)
1 ekologiskt ägg
1 dl kikärtsmjöl
1 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl (gärna Cocosa)
2 msk sesamfrön
1 dl mullbär
1 msk ekologisk tahini
1 tsk Supernature Lecithin
1/2 tsk äkta vaniljpulver
ca. 2-3 msk mandelmjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Rör först ihop dem torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt ägg, den rivna moroten och mandelmjölken (tillsätt mer vätska om du behöver). Smörj en brödform med kokosolja och grädda näst längst ner i ugnen i 30-35 minuter. Ät och njut med extra tahini på!

Fri från gluten, mejeriprodukter, raffinerat socker. Byt ut äggen mot chiagele eller banan för att göra den vegansk.

Recept och bild: Sassa Asli