Christmas Chocolate Carob Mousse

Ett ypperligt tillfälle för dig som är sugen på att testa ett gluten, mjölk och sockerfritt alternativ till chokladmousse!

Det här receptet räcker till ca 2 skålar med chokladmousse. Om du önskar att göra mer så fördubblar du bara mängden.

Christmas Chocolate Carob MousseIngredienser:
3 äggvitor + 3 äggulor (delade)
2 msk rå Supernature kakaopulver
1 tsk carobpulver (kolasmaken kommer från carob)
2-3 msk mandelmjölk
En nypa Supernature Himalaya salt (valfritt)
70-90 g glutenfri/mjölk
sockerfri choklad (avgör själv hur hög kakohalten ska vara, ju högre desto mäktigare mousse)
Supernature Kakaobitar
Frysta/tinade hallon

Gör så här: Mixa äggulorna tillsammans med kakaon, carobpulvret och mandelmjölken. Rör sedan försiktigt ner den smälta chokladen och strössla lite himalayasalt över. Värm upp chokladen i vattenbad på låg värme.

Vispa nu äggvitorna till hårt skum, rör sedan ner skummet i skålen tillsammans med de andra ingredienserna. Tänk på att hela tiden röra om (gärna med en gaffel!). Rör om tills du ser att allt är blandat och börjat kännas fluffigt och krämigt. Häll upp i fina glas och pynta med kakaobitar, rå kakao och frysta hallon. Ett tips är att servera den kall, gärna minst 45 minuter i kylskåpet för bästa smak! Ät och njut!

Recept och bild: Sassa Asli