Jordnötsbar

En härlig jordnötsbar – älskad av både stora och små

JordnötsbarReceptet ger ca 15 stora bars.
Använd en rund form med omkring 26 – 30 cm i diameter.

Botten:
1 dl paranötter
1 dl hasselnötter
5 dadlar
4 msk hampafrön
4 msk finmalda sesamfrön
3 msk finmalda chiafrön
3 msk Supernature kakao
1 msk Supernature Pure Lecithin
5 msk Extra Virgin filtrerad kokosolja (gärna Cocosa)
1 tsk vaniljpulver
½ tsk kanel
ca ½ tsk Supernature Himalaya salt

Glasyr:
6-8 msk ekologiskt jordnötssmör
4-5 msk honung

Chokladöverdrag: 
ca 0,35 dl finhackad kakaomassa 
ca 0,15 dl finhackat kakaosmör (tillsammans ska det bli ca 1/2 dl) 
Ca 0,4 dl Extra Virgin filtrerad kokosolja (gärna Cocosa)
3–4 msk lönnsirap eller agavesirap
1 msk Supernature Pure Lecithin
Valnötter till topping

Mal gärna ner sesam- och chiafrön i en kaffekvarn. Kör alla ingredienser till en massa i en köksmaskin. Tryck ut degen i botten av formen och ställ in i frysen tills degen har stelnat.

Blanda samman jordnötssmöret och honungen till glasyren. Ta ut den frysta pajbottnen och bred glasyren över hela botten. Ställ in i frysen igen och låt stå tills glasyren stelnat.

Till chokladöverdraget: Smält kakaosmör, kakaomassa och kokosolja över vattenbad. Ingredienserna bör inte värmas upp till över 40 grader. Rör därefter i Pure Lecithin och önskad sötning.

Ta ut den frysta formen ur frysen och häll den flytande chokladmassan över. Strö valnötter på toppen innan massan stelnar. Täck med folie och ställ in formen i frysen tills även toppen har stelnat. Skär upp med en kniv och gör bars i önskat format och storlek. Fördela i portionspåsar. Barsen blir snabbt mjuka i rumstemperatur. Förvaras i frys och kyl före servering.