Detta är supermat - Supernature
Laromsupermat.jpg

Vad är supermat?

Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av mycket höga koncentrationer av viktiga näringsämnen.  

Supermat är naturlig mat - och eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig kost. En matsked supermatskomplex innehåller ofta mer essentiella näringsämnen än flera kilo blandad frukt och grönsaker.  

Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter eller delar av växter. Det kan t ex vara valda alger, gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär och ofta också särskilt näringsrika delar av en växt som visar sig vara exceptionellt:
- näringsrika
- lättupptagliga
- biotillgängliga

Det har visat sig att även små doser supermat på sikt kan göra skillnad.


Varför Supermat?

Detta är en fråga som de flesta supermatsentusiaster möter. I första hand är det för att du med supermat får du i dig stora mängder vitaminer och mineraler på ett väldigt enkelt och smidigt sätt. Kombinerar du det med en sund och näringsrik kost får du ett väldigt bra intag av vad din kropp behöver varje dag.

De som äter vanlig hälsosam kost kan t. ex välja att äta en morot och spenat som ett grönt inslag i middagen. Det supermatsentusiasten gör utöver detta är att  t ex strö lite hampafrö för att säkerställa innehållet av omega-3 och dessutom ta en tesked spirulina och kamutgräs till och plötsligt har supermatsentusiasten fått i sig betydligt fler näringsämnen och mineraler på ett väldigt smidigt sätt. För supermatentusiasten är valet enkelt och logiskt.


Hur kommer du igång med supermat?

Det handlar om att lägga till, inte ta bort något. Att addera supermat i sin kost är enkelt! Ett lätt sätt att komma igång med supermat är att börja med en blandning av olika gräs- och algsorter, såsom Supernature Purely Greens Max och Chlorella, och blanda dem i en kall dryck (ex lättsockrad juice) som intas när det passar under dagen.


Vill du veta mer?

SupermatFör dig som vill lära dig mer, samt få recept och inspiration, finns boken Supermat av John Opsahl.

Boken vann priset Årets Måltidslitteratur 2014, i kategorin Nordisk Måltidslitteratur.

Du kan köpa boken hos Life, både via nätet och i Lifebutikerna landet runt. 

Boken finns också hos olika bokhandlare på nätet,  t ex:
Adlibris
Bokus
CDON